دلایل عدم استفاده از کود دامی تازه

کود دامی تخمیر نشده و تازه به خاطر میزان بالای آمونیاک قدرت آن را دارد که به درختان پسته آسیب برساند. برای جلوگیری یا به حداقل رساندن این پدیده، بهتر است از کودهای دامی تخمیر شده به صورت کمپوست شده یا کودهای کهنه استفاده شود. میکروارگانیسم های خطرناکی در کودهای دامی تازه وجود دارند که می توانند باعث ایجاد عفونت های بیماری زا در انسان شوند.

کودهای دامی تازه برای تبدیل به کود کهنه یا پوسیده به حداقل شش ماه دپو شدن نیاز دارد تا آمونیاک آن خارج شود. غلظت نمک در این کودها ممکن است ضمن فرآیندهای تجزیه ای افزایش یابد. بذر علف های هرز در چنین کودهایی همچنان باقی می ماند.

کود دامی کمپوست شده به کودی گفته می شود که بارها سیکل گرمایی را گذرانیده باشد و در بین آن نیز چرخانده شود. دمای ایجاد شده در این نوع کود که به بیش از شصت و سه درجه سانتی گراد می رسد باعث می شود میکروارگانیسم های بیماری زا و بذر علف هرز نابود شود. در این نوع کود ترکیبات آلی (ضمن فرآیندهای پرشتاب تجزیه ای) تغلیظ و پایدار میشود و آن را به یک بهساز و اصلاح کننده بسیار مناسب خاک تبدیل می کند.

در کمپوست نیز ممکن است میزان شوری کود بدلیل تراکم یافتن نمک بالا رود. این نکته را باید در نظر داشت که بر فرآوری کود حیوانی و کمپوست نظارت خاصی وجود ندارد و امکان دارد بسیاری از این محصولات که با برچسب "کمپوست شده" در دسترس می باشند طی فرآیند تجزیه فعال (گرماده) تولید نشده باشد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها